Screen Shot 2022 04 22 At 94145 Am
  1. Rondo
  2. Nieuws
  3. Nieuws
  4. Supermarkt introduceert verpakkingsvrij assortiment

Supermarkt introduceert verpakkingsvrij assortiment

Onder de noemer AH Verpakkingsvrij begint supermarktketen Albert Heijn met een nieuw concept. Je kunt dan een herbruikbare zak of pot vullen met een reeks producten die je normaal mét verpakking koopt. Dat laat de supermarktketen dinsdag weten.

Het gaat in eerste instantie om zo'n zeventig producten waar je vanuit een dispenser een pot of zak mee kunt vullen. Die pot of zak kun je zelf meebrengen of kopen bij de winkel. Als je zelf een verpakking meeneemt, betaal je minder voor het product, zegt een woordvoerder desgevraagd.

"Het verpakkingsvrije assortiment bestaat uit producten van ontbijtgranen en broodbeleg tot dingen voor het avondeten als pasta en rijst", aldus AH. Maar ook bijvoorbeeld thee en noten. Dat leidt tot in totaal 6 meter aan dispensers.

Wanneer je je pot of zak wil vullen, moet je die eerst wegen zonder dat de verpakking gevuld is. Daarna vul je de pot of zak en print je een barcode die je kunt scannen bij de kassa.

Lees het hele artikel hier.

Rondo gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.